۱۰ها سوغات بندر ماهشهر
ماه خبر، سوغات و صنایع دستی ماهشهر در نوع خود از خاص ترین سوغاتی های جنوب کشور محسوب می شود که معمولا گردشگران در بازارهای این شهر در جستجوی آنها هستند، اگر تمایل دارید قبل از سفر به بندر ماهشهر بدانید سوغات و صنایع دستی ماهشهر چیاست ادامه این مطلب رو مطالعه کنید، این شهر در استان خوزستان دارای جاهای دیدنی متنوعیست که در بخش ایرانگردی اکثر آنها رو معرفی کردیم، در ادامه همراه من در این تودی باشید.
سوغات ماهشهر
در این بخش با لیست سوغات ماهشهر در بخش خوراکی ها شما را آشنا می کنیم که به شرح زیر هستند :
- خرمای درجه یک : این شهر قطب صادرات خرما در ایران می باشد که با نام های خرمای خضراوی، گنتار،زاهدی، برهی، خاصویی بسته بندی می شود
- حلوا شکری : حلوا شکری های خوشمزه با ترکیب خرما
- کلیچه : یک نوع شیرینی محلی با ترکیب زیره، ماست و خرما
- انواع ماهی و میگو : با توجه به نزدیکی به خلیج فارس خوشمزه ترین و تازه ترین آبزیان خوراکی در بازارهای شهر وجود دارد
صنایع دستی ماهشهر
بازارچه صنایعدستی شهرستان بندرماهشهر در ۲۰ غرفه و در سال ۱۳۹۷ در محل در فاز ۳ روبروی خور و اداره نظام مهندسی احداث شد که مسافران می توانند با مراجعه به این بازارچه سوغات این شهرستان و صنایع دستی مورد نیاز خود را خریداری کنند.
در این قسمت با لیست صنایع دستی ماهشهر شما را آشنا می کنیم که به شرح زیر می باشد :
- حصیر بافی : انواع وسیله های مورد نیاز در خانه و محل کار با چوب
- گرگور بافی : یک وسیله با کاربری های متعدد در منزل و محل کار
- سفال : انواع سفال های دست ساز با خاک رس
- گبه : توسط عشایر های بختیاری در شمال ماهشهر تولید می شود
- گلیم : مشهورترین آنها گلیم افشار است که توسط بومیان و عشایر نشین ها با بهترین کیفیت بافته می شود
- عبا بافی : عباهای پشمی از گاو با رنگ های کاملا طبیعی و زیبا
- کپو بافی : یکنوع وسیله حصیری می باشد با ترکیب چوب و کامواهای طبیعی ساخته می شود
- قلم نی : نی زارهای ماهشهر وسیع هستند، از چوب آنها با کیفیت ترین قلم نی های ایران تولید می شود
محصولات و سوغات بندر ماهشهر، از کوچک و بزرگ گرفته، همه را به خود جذب میکند. طعم خرماهای درجه یک ماهشهر، شیرینی حلوا شکری آن، کلیچههای شیرین و انواع ماهی و میگو را حتما امتحان کنید. از جمله خرماهای این شهر میتوان خرمای زاهدی، برهی، گنتار، خضراوی و خاصویی نام برد.
کلیچه به عنوان یکی از سوغاتی های بندر ماهشهر، خود نوعی شیرینی است که با زیره، ماست و خرما پخته میشود. فراموش نکنید که میتوانید از این بندر تازهترین انواع میگو و ماهی را خریداری کنید و طعم بینظیر آنها را بچشید.
سفال، گبه، گلیم، عبا، کپو، گرگور و حصیر، از جمله صنایع دستی شهر ماهشهر به شمار میروند. مردم ماهشهر با کمک رشتههای گیاهی انواع وسایل حصیری را میبافند و از آنها در محیط زندگی خود استفاده میکنند. حصیر بافی برای ساخت وسایل تزیینی و کاربردی انجام میشود.
هر یک از آثار هنری و صنایع دستی بندر ماهشهر، طرفداران بسیاری بین محلیها و گردشگران دارند. کیفیت و مرغوبیت کالایی که با دست تولید میشود، موجب این محبوبیت شدهاست. افراد میتوانند از گلیمهایی که با هنر دست ساخته شدهاند، به خانه خود زیبایی ببخشند. عبا بافی، یکی از هنرهای مردمان خوزستان است که در آن از پارچههایی با بالاترین کیفیت استفاده میشود.
نه تنها در خوزستان و ماهشهر، بلکه در جای جای سرزمینمان ایران، باید هنر، ارزنده شمرده شود. هنری که دست مردمان ما خلق میکند نه تنها زیبایی بلکه عشق و امید را به شما هدیه میدهد. شما میتوانید از صنایع دستی ارزشمند بندر ماهشهر برای سوغات نیز استفاده کنید. البته، اگر فرصت سفر به این بندر زیبا را نداشتید، میتوانید هر یک از این صنایع دستی را از دستانو تهیه نمایید.
مصرف میوه ها برای سلامتی انسان به جهت برخورداری از مواد معدنی و ویتامین های گوناگون مورد نیاز بدن بسیار مفید می باشد و یکی از میوه های پر طرفدار که به طلای سیاه معروف است خرما نام دارد که در آب و هوای گرم و خشک از درختی به نام نخل رشد می کند.
این ماده غذایی که دارای انرژی بالایی بوده را می توان به عنوان یک وعده غذایی مصرف نمود لذا متخصصین تغذیه تأکید بر مصرف روزانه آن دارند.
جنوب ایران محل مناسبی برای پروش این ماده غذایی می باشد و در اکثر شهرها مانند ماهشهر انواع مختلف از آن با کیفیت بالا کاشت می گردد.
خپولک یا گُت گُتو
خپولک یا گُت گُتو یکی از غذاهای محلی ماهشهر است که به دلیل سبک و سردستی بودن آن، بهنوعی میتواند پیشغذا نیز باشد. علت این نامگذاری بهخاطر گیاهی به نام گُت گُتو است که محل رویش آن در دشتهای جنوب خوزستان است. طبق رسوم ماهشهر، این غذای محلی را بهعنوان صبحانه به تازهعروس و دامادها میدهند.
مواد لازم برای تهیه خپولک یا گُت گُتو
- گیاه گُت گُتو: ۲۰۰ گرم
- آرد گندم: ۲ پیمانه
- نمک: به مقدار لازم
- گوشت چرخکرده: ۲۰۰ گرم
- کنجد: ۲ قاشق غذاخوری
- زرشک یا کشمش: ۴ قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
- آب: به مقدار لازم
روش تهیه خپولک یا گُت گُتو
ابتدا با دو پیمانه آرد گندم، آب و دو قاشق غذاخوری نمک، خمیر معمولی درست میکنیم. گُت گتُو، زعفران دمکرده و کشمش را به خمیر اضافه میکنیم و خوب ورز میدهیم و میگذاریم کمی بماند.
گوشت چرخکرده را با نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط میکنیم و در روغن تفت میدهیم.
حالا خمیر را به اندازههای دلخواه و برابر تقسیم کرده و میان هر چانه خمیر را باز میکنیم و مقداری از گوشت چرخکرده تفتداده شده را در میان آن میگذاریم. بعد از تمام شدن کار خمیر و گوشت چرخکرده، گردههای خمیر آماده شده را در روغن سرخ میکنیم. در انتها روی گردههای سرخ شده داغ کنجد میریزیم. حالا غذای محلی خپولک یا گُت گُتوی ما آماده است.
– شیرینی محبوب ککال یکی از شیرینی ها و سوغات محبوب ماهشهر است.
۳ پیمانه آرد الک شده گندم را با یک پیمانه آرد الک شده برنج مخلوط می کنیم.طرز تهیه شیرینی ککال به شرح زیر است
یک پیمانه روغن جامد را با آرد در دستانمان مخلوط می کنیم سپس آرد و روغن را ازالک رد می کنیم.یک پیمانه شکر را در آب حل می کنیم و بامقداری هل و گلاب روی حرارت می جوشانیم .سپس شیره بدست آمده را بامخلوط آرد و روغن ترکیب می کنیم و خوب ورز می دهیم.
سپس آن را با وردنه پهن می کنیم و با یک قالب گرد مثل لیوان ،خمیر را دایره دایره می بریم و روی آن را به دلخواه نقش و نگار می دهیم و با یک چوب کبریت فرو بردهدر مایع زعفران وسط آن را سوراخ می کنیم .و در فر آن را می پزیم.توجه :این خمیر باید از خمیر کلیچه سفت تر باشد و قطر دایره ها نیز حدود ۲ تا ۳ سانتیمتر باشد.
-یک دیگر از سوغاتی های بندرماهشهر لقیمات یا همان لگیمات است. لگیمات نوعی شیرینی عربی می باشد که اصلش مربوط میشه به کشور کویت و بسیار خوشمزه و در شهرهای جنوبی پای ثابت سفره افطار است. حتما تهیه کنید و لذت ببرید.
مواد لازم برای پخت لیگمات:
– یک لیوان آرد سفید
– یک عدد تخم مرغ
– سه قاشق مرباخوری آرد برنج
– یک قاشق مرباخوری پکینگ پودر
– یک قاشق غذاخوری مایه خمیر فوری
– یک قاشق غذاخوری ماست
ـ آب به مقدار لازم
طرز تهیه لیگمات :
– ابتدا تخم مرغ را با ماست و خمیرفوری و آرد برنج و پکینگ پودر خوب مخلوط کنید. سپس آرد را اضافه و خمیر را مخلوط ورز دهید.
– اگرکه خمیر سفت بود کمی آب هم به آن اضافه کنید. تا خمیر رقیق شود (توجه شود که خمیر باید حتما مانند ماست رقیق باشد).خمیر را به مدت یک ساعت در جای گرمی گذاشته تا خمیرحجیم شود.
– روغن را داخل تابه بریزید. بعد مایه به دست آمده را با قاشق بر داشته و در روغن داغ شده بریزید.خمیردرداخل تابه پف کند و به اندازه گردویی بزرگ می شود.باید شیرینی کمی طلایی رنگ شود. وقتی که شیرینی ها آماده شده در شهد قرار داده وبعد در صافی بریزید تا شهد اضافه آن گرفته شود.با پودر پسته ویا نارگیل تزیین کنید.
برچسب ها :بندرماهشهر ، سوغات ، ماهشهر
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰